Kortingscode Dit zijn de look-a-like tassen van dit moment Excl​usieve babykleding
  Korting op kleding

  De fashionshift – van strak naar oversized

  De jongeren en jong volwassenen hebben het wellicht al snel gemerkt dat er in de afgelopen 2 jaar een ware fashionshift heeft plaats gevonden. Waar eerst skinny jeans veel gedragen werden is het tegenwoordig eigenlijk een soort no-go geworden. Ook worden er steeds meer oversized t-shirts, truien en vesten gedragen. We kiezen tegenwoordig eerder voor een lekkere baggy en los zittende outfit in plaats van skinny jeans en t-shirts. Vooral onder de jongens en heren zie je deze shift in kledingstijl meer dan bij de meiden.

  Loose fit jeans

  De skinny jeans is, voornamelijk onder de mannen, echt verleden tijd. De strakzittende broeken zijn ingewisseld voor een straight leg of loose fit jeans. Zoals de nam al zegt, ruime en recht lopende broekspijpen die een stuk losser zitten dan de strakke aansluitende skinny jeans van paar jaar geleden. Inmiddels heel ieder merk en iedere winkel wel een uitgebreid aanbod in deze soort jeans.

  Zip up / vest

  Een opvallende toevoeging aan de dagelijkse oufits van de heren zijn de zip ups of te wel vesten, die veel worden gedragen. Ook deze vesten worden het liefst oversized en half dicht/half open gedragen, op natuurlijk een loose fit jeans. De vesten zijn er in alle prijs klasses. Je kunt ze vinden bij de H&M, Zara, Boohoo, Zalando maar ook merken brengen steeds vaker vesten uit. Met drukke prints op de achterkant tot een merkje op de borst of helemaal clean.

  Oversized T-Shirts

  Een straight leg jeans en een oversized vest worden vaak gecombineerd met een oversized T-shirt. Het begrip spreekt eigenlijk al voor zich. Een los en ruim zittend T-shirt. De T-shorts zitten los om de armen en vallen een stuk groter en ruimer dan de strakke(re) T-shirts die we gewend zijn.

  Lees hier meer over: De leukste schoenen voor naar je werk op een rijtje gezet >>

  Ondershirt

  Iets wat afgelopen winter veel werd gedragen onder, jawel jawel een oversized sweater of hoodie, waren een soort ondershirts. De extra langere T-shirts werden gebruikt om de outfit de finishing touch te geven. Het was de bedoeling dat de shirts deels onder de hoodie of sweater uit kwamen.

  Merken

  De merken die we veel terug zien en ingaan op deze trends zijn bijvoorbeeld Represent, Quotrell, Croyez, H&M, Zara, BoohooMAN, Asos, Bershka en Stradivarius. Dit zijn maar een aantal merken maar tegenwoordig kun je als fashionbrand, gericht op o.a. jongeren, niet meer achterblijven.